Press "Enter" to skip to content

Revista letrare

Hipnozë

Dera që hapa rrëmbimthi tërhoqi jo pak vëmendjen e njerëzve në bar. Një shi i trashë e nevrastenik përplasej me inat në xhamat e mëdhenj të së vetmes kafene që shihte mbi sheshin qendror. Mbylla çadrën, shoqëruar me një shikim të shpejtë në formë ndjese mbi të gjithë ata që,…

Turmat e dimrit

“Zotërinj, jo me aq ngut, sa të na duken më të mirë ata para jush!” Zotërinjtë e mi ishin lart, në dhomat e tyre. Pikonte qetësi e madhe, por ndjeja se diçka do të ndodhte. Ata do të largoheshin, po bëheshin gati ta linin Pallatin e Shtetit. Nuk më kishin…

Lotët

Iu drejtua shërbëtores së sapoardhur: “Nga gjuha nuk dukesh nga Anadolli. Mos je gjë nga Rumelia?”. “Jam nga fshati Erfiçe. Paska qenë e shkruar të vija deri këtu”. Dukej qartë se dikur kishte qenë bionde me sy bojëqielli. Tash flokët i kishte si të atyre kukullave të vogla nëpër dyqane,…

Neologjizmat kadariane në veprën “Kush e solli Doruntinën”

Neologjizëm vjen nga greqishtja (neo: e re dhe logos: thënie, shprehje). Pra, neologjizmi është krijimi i fjalëve apo shprehjeve të reja, që nuk kanë qenë më parë në fjalorin e gjuhës shqipe, të cilat, përgjithësisht, kanë një autor krijues. Neologjizmat formohen për arsye të ndryshme: për arsye artistike-stilistikore dhe gjuhësore,…

error: Content is protected !!