Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Prozë”

Plaga

Burri me plagën në kraharor vetëm qeshi. Nuk i kishte ndodhur prej kohësh. Shumë vite përpara se të plagosej në kraharor. Shumë vite që e mbartte atë plagë. Shumë vite para plagës, plus shumë të tjera pas saj, bëhej vërtet shumë pa qeshur. Nuk qeshi kot. Qeshi se në plagë…

Hipnozë

Dera që hapa rrëmbimthi tërhoqi jo pak vëmendjen e njerëzve në bar. Një shi i trashë e nevrastenik përplasej me inat në xhamat e mëdhenj të së vetmes kafene që shihte mbi sheshin qendror. Mbylla çadrën, shoqëruar me një shikim të shpejtë në formë ndjese mbi të gjithë ata që,…

Turmat e dimrit

“Zotërinj, jo me aq ngut, sa të na duken më të mirë ata para jush!” Zotërinjtë e mi ishin lart, në dhomat e tyre. Pikonte qetësi e madhe, por ndjeja se diçka do të ndodhte. Ata do të largoheshin, po bëheshin gati ta linin Pallatin e Shtetit. Nuk më kishin…

Lotët

Iu drejtua shërbëtores së sapoardhur: “Nga gjuha nuk dukesh nga Anadolli. Mos je gjë nga Rumelia?”. “Jam nga fshati Erfiçe. Paska qenë e shkruar të vija deri këtu”. Dukej qartë se dikur kishte qenë bionde me sy bojëqielli. Tash flokët i kishte si të atyre kukullave të vogla nëpër dyqane,…

Arben Orhani: Kuaj dhe kalorës

Pasditja më e çuditshme e jetës sime nisi me një shkelje këmbe nga një trashaluq i gjatë, kur po kaloja rrugën nga njëra anë në tjetrën. Në fakt më shkeli me kokën e vet, e cila kërciti fort mbi këpucën e majtë në përfundim të rënies së tij. Ai ngeli…

error: Content is protected !!