Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Kulturë”

Denise Bellon – profili i fotografes franceze që preku Shqipërinë e viteve ’30

Fotografja surrealiste franceze, Denise Bellon, lindi më 20 shtator 1902, në Paris. Mbiemri i vajzërisë ishte Hulmann dhe i përkiste komunitetit hebre të Parisit, por e ndryshoi atë kur u martua me Zhak Bellon. Ndonëse çifti u nda më vonë dhe ajo u martua me Armand Labin, në vitin 1940,…