Press "Enter" to skip to content

Krishtlindje 1948

Një flamur
ende
trarë të vendosur rrugëve
telat magjikë
të bëra kryq
e shkrepëset e djegura
dhe bie predha mbi grazhdin
e Krishtit të vogël
gjaku gjaku gjaku
gra në trajtë makthesh
me duar të shkrifëta
prej dylli
përkëdhelin
të dëshpëruara
kullotin
në ngricë
dele të mallkuara
me kryq
në duar
dhe dyfekun e Vitit të Ri
topi
hekurudha e harresës
topi i vdekjes

Përktheu: Eleana Zhako

Të tjera nga ky autor: