Press "Enter" to skip to content

Revista Letrare: Vjeshtë 2022

Revista Letrare: Vjeshtë 2022 sjell disa nga penat më të mira të letërsisë dhe përkthimeve të sotme shqipe. Në këtë numër janë përfshirë:

Kristina Fragkeskaki: Nina (tregim, përkthyer nga Eleana Zhako)
Adem Gashi: Kofshët dhe shpatullat dhe 4 poezi të tjera.
Virion Graçi: Zgjimi (tregim)
Romelda Bozhani: Nudo afrikane, Zoti në tri kohë (poezi)
Artur Baku: Transit drite (tregim)
Ko Un: Keumgang-Gul / Guva e Diamantit dhe 10 poezi të tjera të përkthyera nga Elvana Zaimi
Thanas Medi: Shkruaj për të lënë gjurmën e ekzistencës sime (Intervistë nga Arbër Ahmetaj)
Alban Tufa: Ç’të bëjmë me ikjen kur na vjen? dhe 6 poezi të tjera.
Isaac Bashevis Singer: Çelësi (tregim, shqipëruar nga Granit Zela)
Arbër Ahmetaj: Kënga e këngëve (poemë)
Eleana Zhako: E kaltra e përtejme, Amazona dhe Arratisje (tregime)
Monzer Al Masri: 5 poezi, përkthyer nga Elmaz Fida.
Granit Zela: Koka e gjarprit mbi gjoks (tregim)
Sadik Bejko: Terri më i madh është ai brenda vetes… Unë e munda! (Intervistë nga Arbër Ahmetaj)
Sali Bashota: Përvoja me heshtjen dhe 4 poezi të tjera.
Bujar Balliu: Data e lindjes (tregim)
Rudina Muharremi: Psherëtimë dhe 10 poezi të tjera.
Valbona Hykaj: Qershitë, Te dyqani i bukës, Motra nuse (tregime)
Rupi Kaur: 10 poezi nga Qumësht dhe mjaltë, shqipëruar nga Dritan Kiçi.
Ernest Koliqi: Kur Orët lajmojnë (tregim për rubrikën “Kujtesë”)
Iris Halili: “Mekami”, njё melodi qё nuk ushton (Kritikë)

error: Content is protected !!