Press "Enter" to skip to content

Posts published in “Ditë: 18 Tetor, 2021

Cikël poetik

Shndërrimi në ajër Kurrë s’u bëra mike me natën dhe asnjëherë s’kam dashur ta pres në sallonet e mia. Netët janë mëmëzonjat e ngrysura të gjumit dhe gjumi s’është gjë tjetër, veçse një vrimë e madhe, e zezë një shpellë misteri, ku hijet dhe ëndrrat vijnë rrotull, si në një…

Kalendar: Si sot, 18 tetor

18 tetor. Lindën: Pierre Ambroise François Choderlos de Laclos (18 tetor 1741 – 5 shtator 1803), romancier dhe gjeneral francez; Heinrich von Kleist (18 tetor 1777 – 21 nëntor 1811), shkrimtar, port, dramaturg e tregimtar gjerman; Thomas Love Peacock (18 tetor 1785 – 23 janar 1866), shkrimtar e poet anglez,…