Press "Enter" to skip to content

Kiki DIMOULA: Përpikëri

Dashuri mikroskopike
kopje e lashtësisë së saj.
Enë balte
e tregon gjysmë të shtrirë mbi sipërfaqe të tejdukshme,
ku duket dhe ana e saj e fshehtë.
Për vite mbështetej e sigurt
në një raft-ikonostas kujtimesh.
E gjeta të thërrmuar.
Gjymtyrët e trupit të copëtuara,
tjetërkund këmba, tjetërkund flatrat,
tjetërkund fajësia e saj.
Dyshoj te një copë shpluhurosëse,
vënë qëllimisht -vetëm Zoti e di-
nga kushedi ç’plagë e vjetër
etur për shpagim.
Mund ta ngjis dëmtimin
e kam studiuar gjatë anatominë e humbjes
por ama vras mendjen nëse duhet.
Mendoj që, nëse e lë
të thyer në copëza,
do jetë kështu më tepër dashuri.

Përktheu: Eleana Zhako 

Të tjera nga ky autor:

Komentet janë mbyllur.

error: Content is protected !!