Press "Enter" to skip to content

Janis RICOS: Mëhallat e botës (fragment)

103Shares

Imagjino jeta të marrë udhë
e ti të mos jesh,
të mbërrijnë pranverat me dritaret e hapura tejpërtej
e ti të mos jesh,
t’ia behin vajzat në stolat e parkut me fustanet e tyre shumëngjyrëshe
e ti të mos jesh,
të rinjtë të notojnë në mesditë
e ti të mos jesh,
një pemë e lulëzuar të përkulet në ujë, flamuj të valëviten mbi ballkone
e ti të mos jesh.
Më pas, një çelës të rrotullohet – dhoma të jetë e errët,
dy gojë të puthen nën hije
e ti të mungosh.
Imagjino dy duar që shtrëngohen dhe ty të të mungojnë duart,
dy trupa të kapërthehen e ti të flesh nën dhe,
kopsat e xhaketës të jetojnë më gjatë se ty,
dhe plumbi i ngulitur në zemrën tënde të mos tretet,
kur zemra jote, që kaq shumë e deshi botën, të jetë tretur.
Të mungosh – s’është asgjë të mungosh.
Nëse mungon vërtetësisht, do jesh gjithmonë brenda gjërave që u ke munguar,
do jesh gjithmonë brenda botës.

Përktheu: Eleana Zhako

Të tjera nga ky autor:

103Shares

Be First to Comment

Komento