Press "Enter" to skip to content

William SHAKESPEARE: Soneti 18: A të të krahasoj me një ditë vere?

Të të krahasoj me një ditë vere?
Por, ti je më e ëmbël, më e bukur.
Erërat shkundin gonxhet e majit
dhe vera ikën kaq e shkurtër.
Syri i parajsës shpesh nxehtë shkëlqen,
por nganjëherë ja sheh arin mbuluar
dhe vrenjtja botës bukurinë ja rrëmben,
rastësisht a nga natyr’ e lodhur, munduar.
Por vera jote kurrë nuk do venitet,
as do humbasë bukurinë që të përket,
s’do krenohet vdekja se ti rend mes hijesh,
në vargun tim përjetësia të pret.
Sa kohë njerëzit rrojnë e syri sheh
Sa herë vargjet të thuhen, ti aty je.

Përktheu: Dritan Kiçi

Soneti 18 i Shekspirit nuk i kushtohet një gruaje apo “Zonjës së Errët” të emëruar nga kritikët, për të cilën janë shkruar 17 sonetet e para. Soneti 18 është një poemë dashurie kushtuar një djali të ri, që Shekspiri kërkon ta përjetësojë të paktën përmes vargut të tij, pa pasur rrugë tjetër.

Të tjera nga ky autor:

Be First to Comment

    Komento