Press "Enter" to skip to content

Nelly SACHS: Sa lehtë zhvendoset njeriu

Sa lehtë zhvendoset njeriu
atëherë për dashurinë kush do të flasë
deti thotë fjalë të gjata shumë
ashtu dhe toka në kristale shkërmoqur
me shpirt profetik
kjo letër e dhimbjes
lëngon kënga e pluhurit bërë pluhur
grabitur fjalë e bekuar
tërhequr me gjasë nga pika e saj magnetike
ku Zoti përshkohet.

Përktheu nga origjinali: Anna Kove

Të tjera nga ky autor:

Be First to Comment

    Komento