Press "Enter" to skip to content

Doreida GEDAJ: Poezi

Diçka e bukur

“Më thuaj diçka të bukur!”
“Ti”
“Por…”
“Shshshshshttt….”
… dhe poshtë nesh
merrte frymë qielli…

 

A bën të jem sot hija jote?

A bën të jem sot hija jote
dhe,
përkundër ligjit të universit,
në perëndim të lind
e të vdes në lindje?
Sot,
të lutem,
diellit mos iu fshih
e në darkë
dritën mos e shuaj…

Brerje

Heshtja
rrëmujën time
mbush me tinguj
këngësh të pazëshme
e melodish të papërkthyeshme
në gjuhë pentagramesh.

Kafshatash ushqehet
me shpirtin,
në një lojë,
ku i fundit
s’di
në humb a fiton…

A e di

A e di,
që kujtimet
kanë shpirt?
I yti
e dha sot…

 

(…)

të kam…
më ke…?
të lutem, m‘thuaj
ç’të jam?
më je…
shshsht, vetëm duaj…
se unë…
se ti…
se ne të dy…
nuk mund…
nuk di…
ç’do ish pa ty…

Të tjera nga ky autor:

Be First to Comment

    Komento

    error: Content is protected !!