fbpx Press "Enter" to skip to content

Anisa HYSESANI: Poezi

Xhaketë e hedhur supeve,
histori e vjetër ëndërr-andrra

Kupa me hire djathi, bën gosti Mjeri.
Kripa të tret më shumë seç tretet.

Vetes zvarritur për lart-kokë,
tjetrit përgjunjur kurrë-gjallë.

Perëndi dukej rrëmujës:
rregullit ishte veç rëndomë.

Si pikatore ishin lotët.
Kush jetoi dhe i dhembi?

Amputim i gjymtyrëve një ditë do merrte fund,
por jetës veç sa po i prishnin kufijtë
për t’i shtruar të pakufijtën!

Be First to Comment

    Komento

    error: Content is protected !!